Världens kanske sämsta tvprogram

Sitter här och kollar på Deal or no deal. Oh my God! Det är så sjukt trist att jag inte kan sluta stirra på tvn! Hela programmet går ut på att någon liten svenne ska gissa sig till 5 000 000. Det finns typ 100 väskor att välja mellan och när den väl är vald öppnas den extremt långsamt av en blonderad liten brud i rosa paljettklänning (alla väskor har varsin paljettbrud) som drömmer om att bli c-kändis. Hela konceptet känns bara allmänt pinsamt. Sedan kan man ju ifrågasätta hur Tv4 har tänkt när de valde Martin Timell som programledare?! "Hmm...hur kan vi om möjligt göra Deal or no deal ännu tristare?...Ja, vi tar in den där gamla avdankade hobbysnickaren som var halvpopulär för 15 år sedan!" Det hemska är att programmet säkert går bra. Tydligen så är ju "singing bee" publiksuccé. Det går ut på att tondöva människor får sjunga riktigt illa i tv. Vad f*n händer med världen?

Jag kan skillnaden på vitsippor och snödroppar

Jag måste ju ha haft en släng av schizofreni när jag skrev mitt förra inlägg. Precis som min kära vän Soffipropp sa så är det ju snödroppar på bilden! Inte vitsippor. IG barn tänker ni nu säkert...men det sorgligaste är att jag var ett riktigt ess i Biologi. Jag säger som mina bröder brukar säga: Blond är ingen hårfärg, det är en mentalitet.

Fick ut en bit vår

Idag när jag vaknade sken solen in genom fönstret och jag hoppade upp ur sängen som en oljad blixt (yes you heard me right, var pigg som ett litet damp barn). När jag tog ut Chilli på morgonpromis jag hade bara mjusisar och hoddie och frös inte det minsta, så skönt! När jag gick där och i solen och mös för mig själv såg jag någonting som genom mina brills som glimmade bland gräset...Vitsippor! Då är det verkligen vår. Snodde med mig några hem. Ja jag vet, man ska inte plocka dem. Man ska låta dem stå kvar så att andra kan njuta av dem. Men ego som jag är så tog jag dem ändå. Nu står de här hemma på matbordet och påminner mig om hur härligt jag mådde i morse. Värt!

En liten bit vår, snodd av yours truly:
image68

Snorgärsar är äckliga

Små snorgärsar är verkligen sjukt opålitliga. Tog en sväng i matvarubutiken idag efter skolan. Tänkte att fyrasnåret skulle vara en skön tid att shoppa lite. Det tänkte tydligen varenda hemmamamma i Danderyd också. Det var ungar överallt och nästan alla skrek, rev ner varor från hyllorna eller stod i vägen för min vagn. Den ena slog sin lillebror och den andra skrek på sin mamma för att hon tog fel färg på paprika. Jag fattar inte hur dagens människor kan vara så katastrofalt dåliga på att uppfostra sina små ligister. Hur svårt kan det vara? Bara man håller sig någorlunda konsekvent så ÄR det faktiskt inte så svårt...precis som med hundvalpar. Och ja, mammas lilla gullegris är ju så söt när den drar främmande människor i håret...men för den som blir sliten i håret av det lilla monstret och inte är förblindad av moderskärlek, är det inte skönt och vi ser dessutom hur ful din unge faktiskt är! Jag avskyr när nyblivna föräldrar fiskar efter komplemanger om sin skrynkliga lilla knotting. - Hon är det vackraste man kan tänka sig! Ja det tycker du säkert. Skulle jag kanske också intala mig om jag hade spenderat två timmar i obeskrivliga smärtor för att klämma ut knytet. Jag s k i t e r i om dina snorgärsar har "myror i brallan". De kan ha ADHD for all I care, håll dem bara borta från mig och få dem att hålla käften.
Shit, min 800 kilos häst är bättre uppfostrad!

2000-talets typiska snorjärs:
image66

Så här skön ska min snorjärs bli en dag:
image67

Jag är sjuk i huvudet, på riktigt!

Att jag är ganska störd i huvudet har jag och alla i min omgivning vetat sedan barnsben. Men jag har alltid intalat mig att jag bara är störd "på ett lite skönt sätt". Men efter att ha suttit och pluggat psykiska sjukdomar hela dagen, har jag insett att det är inte så mycket"skönt" över mitt psyke...bara sjukt, på riktigt. Jag känner verkligen igen mig i det mesta, kanske inte i tvångsmässiga förföljelsemanier men...jo, det där jädrans gula klotet följde ta mig tusan efter mig hela förra sommaren. Aja, berätta inget för O. bara. Han lär ju inte vilja leva med ett totalt psykfall. Tur att man är het i alla fall. Oh yeah!

så här ser dagens psykfall ut:
image65

Då är man Gärdetbrud med mindervärdeskomplex då...

Nu är det klart. Lilla O. och jag är nu stolta ägare av en lägenhet på öfre Gärdet (det är ju faktiskt nästan Östermalm). Infyttningen blir senast den 11 April om föreningen godkänner oss som medlemmar. De känner oss ju inte så det ska nog inte vara några problem. Känns ganska kul faktiskt....speciellt att få sätta tänderna i den nu fruktansvärt smaklösa inredningen. Mmmmm.... Ska åka runt och snoka i affärer redan i helgen. Neeeej det kan jag ju inte! Jag ska ju bort på fredag och till Muppsala på lördag. Morr. Kanske kan klämma in det på söndag. Att stå på balkongen i vår och spruta skumpa på Kungliga Tennishallen blir inte heller fel. Thats how we do it på Öfre Gärdet (sa jag att det ligger sjukt nära Östermalm?!).

Jag och min sjukt schtekiga pojkvän:
image64

Kök är så vävla dyrt!!!

Eftersom vi är extremt nära på att köpa det sablans gärdet-objektet, så har jag börjat finula lite på kök. De som bott där innan tyckte nämnligen att det var jäkligt hett med sportstuge-lokken. Var inne på Kvick som har riktigt snygga kök till bra priser. Ett 2,20 * 2,20 kök med vitvaror från Siemens kostar ca 80 000 där. Inte lite pengar med tanke på att man ska punga ut för snickare också...och då är Kvivk billiga! Jaja, smakar det så kostar det. Thats life.

Kan man bo på Gärdet?

Hmm...sitter nu i en ganska komisk sits. Ni som känner mig vet ju att jag och O. har letat ny lägenhet en tid. Jag har alltid sagt att jag inte vill bo på övre gärdet. Att det känns precis som att bo i en förot. Det är fullproppat med tråkiga funkishus i samma kulör och helt dött. "-Nehej då, det finns visst flera affärer på Gärdet!" säger då någon förolämpad Gärdet-bo med mindervärdeskomplex. Jo, jag vet att det finns affärer. Men jag skulle kanske inte kalla en halvskabbig ICA, en take away sushi och en flottig pizzeria för storstadskänsla. Oj förlåt, nu glömde jag ju lisa frisör som har ett hål i väggen dit ingen vill gå och klippa sig. Jag har då ansett att man lika gärna kan bo i en närliggande förort (tex danderyd) där man kan parkera bilen utan problem, ha hästen nära och med utsikt över skogen. Nu har i alla fall jag och O. hittat en riktigt fin lägenhet på just övre Gärdet (!). Det är en liten men extremt välplanerad och ljus tvåa med fri utsikt åt två håll. Den ligger 350 meter från tunnelbanan och 250 meter från take away Sushin, den halvskabbiga ICAn och den flottiga Pizzan. Jag känner mig mycket förvirrad! Vi har nu lagt bud på detta otippade objekt och jag börjar till och med kunna se mig själv bo där! Vem är jag?

Men kan man bo på Gärdet?

Utsikten från balkongen:
image63

Världens kanske sötaste grishund

Chilli är verkligen den sötaste lilla doggin någonsin (sorry Liza). Inte nog med att hon alltid har varit enormt söt utseendemässigt, hon har dessutom den charmigaste personligheten en liten varelse kan ha. Redan som bebis tog hon alla med storm då hon snarkade som en finsk skogshuggare. Idag tror jag inte att det finns någon på denna jord som inte skulle smälter av hennes grymtande missnöje så fort hon inte är i världens centrum....

Chilli som skrynklig liten skrutt:
image59

Sova på O. bör man, annars dör man:
image60

lilla ligisten:
image61

40 kilo senare, fortfarande vår lilla bebis:
image62

Finns det någon svennigare än Idol Danny?

Jag såg en repris av Så Ska Det Låta här om dagen. Idol Danny var med och jag satt som förstummad framför tvn. Han borde seriöst få utmärkelsen "Sveriges absolut svennigaste svennebanan". Redan under idol kändes han som en riktig svennig förortskille...men på ett ganska charmigt sätt. Tillsammans med hans uppenbara talang kunde jag ändå se honom gå hem hos landet-tjejerna. Men i och med hans "fame" har man tagit hans svennighet till en helt annan nivå. Den redan fula och sönderblekta frisyren har gjorts ännu fulare och  vit (!?!) Kläderna är väl i och för sig okej, men känns ändå extremt tråkiga. Hans innan så tydliga musikaliska talang har dolts av dålig tuggummipop...som för att göra saken värre, allt för ofta framförs tillsammans med "Therese whats her face" från drömhus. Men kom igen! Hans felmonterande tänder däremot...dem har man bestämt sig för att behålla. Det förstärker väl hans "svennen i radhuset bredvid-look" antar jag. Det värsta av allt är att det faktiskt går hem på somliga platser i landet. Man kan läsa om allt för många fjortistjejer från landet som har Svenne-danny som idol och förälskelse. Helt sjukt! Men ganska komiskt.

Kontentan är alltså att Sverige är ett land fullt av tråkiga svennebananer utan direkt smak, som inte vill något hellre än att ha en vithårig übersvenne med sneda tänder.

Den här bilden är huvudbild på Dannys "official website". Seriöst, den är det!
image56

Idol Danny när han fick veta att han vunnit "årets Svenne"
image57

Kalasa hela dagen, thats the way I like it!

Igår hade jag och O. en heldag. Morgonen började med att äcklingskruttet lagade frullebulle till sin one and only. Supersmarrigt och myspysigt som vanligt. En ordentlig frukost kan verkligen göra en dag. Efter att ha mornat oss lite extra länge var det dags för att göra stan osäker. Först gick vi till Kaplans och kollade på en klocka som O. var sugen på. Efter extremt kort (fejkad) betänketid slog lilla O. till. En klocka rikare och ett par snickarhundringar fattigare, gick vi därifrån. Värt!
Sedan var det dags för en snabb shoppingtur för att hitta kvällens outfit. Eftersom att vi skulle vara på stan ända tills jag skulle bort på födelsedagskalas, så var jag bara tvungen att hitta nåt. Hatar sånt. Men O. var en duktig pojkvän och höll ut i tre timmar utan att klaga. Thats my boy. Till slut hittade jag i alla fall ett grått litet fodral på H&M. Får inga klockor att stanna direkt men helt ok.
Snabbt skyndade vi till Söder för att möta upp O's kollegor på Noodle House. Ett mysigt litet hål i väggen med riktigt god mat. Mätta i magen och med ett par glas vin i bagaget började vi bege oss till Globen för att se Alicia Keys. Som vanligt så fick man vänta sjukt länge innan det började. En timme försenat för att vara exakt. Jag undrar om det är någon liten marknadsförings-nisse som har suttit och finulat ut att det höjer publikens förväntningar, om vi får vänta. I så fall måste han vara en av våra genom tiderna största rikspuckon! Att sitta och sova på läktaren höjer då ingen stämning! Eller så är det bara artisterna som är så totalt outbildade att de inte kan klockan. Hur som helst så gör det mig lack. Pröjsar man 500 kr för biljetter så ska man inte behöva sitta och vänta. Konserten kändes lite seg ibland under de mindre kända låtarna men när hon väl sjöng sina hits, var det helt klart värt det. Det är få gånger man får chansen att lyssna på en så fantastisk röst live.
Eftersom konserten var en timme sen, så missade jag fördrinken hemma hos födelsedagsflickan. Lite synd men jag är inte bitter. Fick gå direkt till Laroy istället och möta upp dem. Kristina hade abonnerat övervåningen. Massa gamla kompisar från högstadiet och gymnasiet. Vid 03.00 blev det såklart White Room. Där utökade "klassfesten". Trots borttappade jackor och dryga garderobiärer var det en riktigt kul kväll! Tack Kristina!

Resulatet av O's fixande i köket:
image49

O's schtekiga Omega Seamaster GMT:
image50

Jag och äckelskruttet på Noodle House:
image51

Alicia Keys på Hovet:
image53

image55

Födelsedagsflickan på Larran:
image52

Ny frisyr

var och klippte mig efter det att Anna åkt hem, så här blev det:
image48

På stan med Anna Bananna

I morse var jag och O. på en lägenhetsvisning kl.08.00. Ett renoveringsobjekt som kan bli riktigt bra. Skog och rätt så  ordentlig sjöglimt från balkongen. Dock är denna lägenhet här i Danderyd och vi är lite sugna på stan... Vi får se.
Sedan hann jag knappt äta frulle bulle och duscha, innan det var dags att åka in till stan och träffa Bananna. Hon bor i Uppsala och var min bästis i New York. Idag fyller hon 23 och ville såklart tillbringa dagen med hennes älsklingskaka! *ler* Vi sprang runt på stan i vårsolen och shoppade lite. Blev även lunch på Tacobar och fika på Café Bönan.
Underbart mysig dag på stan. Anna hittade en klänning till ikväll och jag hittade en sjukt snygg kappa.

Jag och Bananna i vårsolen:
image45

Min nya kappa från Silver:
image47

Badrumsskåp från himmelriket

Detta supersnygga badrumsskåpet tillhör Svedbergs nya linje "Joy". Så modernt och så snyggt! Me wants!

image43


Ett sådant här badrum skulle ju inte sitta fel! Inspiration från Svedbergs!

image44

Jag är ingen polack

Har hjälpt till lite i stallet emot att de drar av på av min stallhyra denna månad. Har jobbat 2 dagar i veckan á 3 timmar. Det betyder alltså 24 timmar under månaden. Nu fick jag precis veta att stallchefen (som jag tycker mycket om) anser att 1000kr är en skälig summa för detta. 1000/24 = 42. Hon tycker alltså att jag ska jobba för 42 kronor i timmen (!!!) I think not! Jag är ingen polack och vill inte bli behandlad som en heller. Att arbetsuppgifterna vare sig är speciellt jobbiga eller svåra skiter jag i. Sjukt är vad det är, 40 spänn får man ju inte ens ett par sletna strumpbyxor på H&M för. Har såklart överklagat med pompa och ståt. You know it!

Ska nog köpa något riktigt fint med pengarna jag sparat in denna månad. Såg dessa på blocket:
image42

Hemma hos Sveriges kanske yngsta villabloggare

Sitter hemma och Emelie i hennes söta lilla villa i täby. Vi har precis avslutat fikat efter en smarrig lunch och sitter och skrattar åt roliga kommentarer på dryga bloggar. Snart är det dags att börja förbereda middag (O. och jag ska äta här ikväll). Det blir pasta med kräftstjärtar, purjolök, parmesan och saffransås. Mmmm...

För alla er som ska renovera hemma och inte vill spendera allt för mycket pengar, så har vi hittat en ny hemsida som är extremt prisvärd! Emelie ska beställa hem ett set till sin gästtoalett så jag återkommer med info om kvalitén.
www.trendimport.se


Min lilla sjukling!

Igår var min medryttare i stallet och då verkade Allan vara bra i benet. Glädje. Den nyfunna glädjen fick man dock inte ha kvar länge då han sedan markerat lite när hon red ändå. I morse släppte jag honom lös i ridhuset och då markerade han fortfarande lite. Jag blir galen! Kan han ta och bli bra! Det är så trist att inte kunna rida plus att man oroar sig. Men hovslagaren kände igenom frambenen idag och trodde också att det bara var en liten stukning. Kan ta upp mot några veckor för det att bli helt bra.Han får helt enkelt fortsätta vila till onsdag så får vi se.

Lilla sjuklingen:
image40


Nu ska jag till Emelie och dricka varm choklad med vispgrädde, Mums.

Pizzzzzzzzzzzzzzza mmmmmm....

Finns det något bättre än en flottig pizza när man är lite dagen efter?! Vi har dessutom norrorts bästa Pizzeria , Deli Italia, ett goliatkast ifrån oss. Latmaskar som vi är tar vi ändå alltid bilen. Går iofs att försvara med att kall pizza är  rätt så äckligt. Dagens val blev Salamino. Smakade smaskens för magen!

Direkt ur kartongen, thats the way the cookie crumble:
image39


Nu halvkollar vi på en medelmåttigt Wallander film och äter vaniljglass med chokladsås. Det är ganska intressant att filmen utspelar sig i skåne utan att en enda karaktär pratar skånska. Typiskt svensk film, kan man inte åtminstone försöka göra dem lite mer trovärdiga!? Hur svårt kan det vara att hitta några skådespelare som pratar lite skånska? Det är ju inte så att det krävs speciellt mycket talang för att vara med i filmerna heller...

I morgon ska jag morgonfodra pållarna kl.07.30 så jag måste sova snart. Eller i alla fall försöka.

Dagens bakisoutfit

Eftersom att vi skulle vara på lägenhetsvisning kl.14 så var jag tvungen att klä på mig idag *suck och pust*. Så här fick det bli, lagom slappt men ända acceptabelt för O. att ses på stan med *lol*

image38

 • älsklingsjeansen True Religions Billy dark vintage
 • lilarandigt linne från Express
 • guldig shrug från H&M
 • på fossingarna har jag äcklingens förstora fårtofflor från Gotland (bäää)
PS. Så dålig upplösning det blir på bilderna (kolla ränderna på linnet tex).

Ännu en dimmig natt på Stureplan

Vi skulle samlas upp på Nox vid elva. Självklart levde jag upp till allas förväntningar och var en timma sen. Inte för att det gjorde så mycket. Värdinnan själv var nämligen lika sen!
Vid tolvsnåret gick vi vidare till Stures. Där kickades kalaset igång ordentligt med obarmhärtigt mycket alkohol. Efter ett par omgångar "drink +shot" så tyckte advokat Jannerstocken att det var dags för storsläggan...15  shots senare började nog alla bli runda under fossingarna. Empo försvann som vanligt och vid tre förflyttade vi oss ner till Hell's. Med lagom mycket folk, helt okej musik och Johannes i baren, kunde det inte bli annat än lyckat. Tror nog att klockan var halv fem när jag bestämde mig för hemgång. Lilla O. var vaken och kom och hämtade mig. Lyx va!?

Alltid lika kul med Jannerstocken och Liljepappa! Kommer att kännas kontigt sedan när Empo inte finns kvar i Sverige. Då får man väl åka till London och skaka rumpa istället. Inte heller fel.

image36
Empolina och jag på Stures

image37
Boysen på Hell's

Gårdagens outfit

image35

 • svart skinnjacka från H&M
 • gulblommig klänning från Forever
 • svarta strumbyxor (50 den) från Åhlens
 • svarta lackskor från Steve Madden
 • siverringar från Efva Attling & KumKum
 • silver hoops från Glitter i öronen

Då är man mätt i magen också.

Nu har vi precis ätit klart. Det blev Bulgursallad. Det var äcklingen som hittade ett supersmaskigt recept på den tiden då vi levde low carb och var smärta (länge sedan alltså). Blev direkt en superhit och med tiden har vi förändrat receptet något. Smaskens som bara den. Tänkte att jag skulle vara ett hjärta och dela med mig av denna supersmarriga och nyttiga lilla rätt.

image33

Salladen:
 • Bulgur
 • Gurka
 • Tomat
 • Rödlök
 • Kräftstjärtar
 • Avocado
 • Dill
 • Grönsaksbuljong
Såsen:
 • Lätt creme fraiche
 • Gräslök
 • Citron
Nu ska jag skutta in i duschen och göra mig i ordning för en kväll på stan. En av mina allra bästa stureplanslampor ska flytta till London på onsdag och detta ska såklart firas! Äntligen blir vi av med Empo, Yes!
Trevlig kväll!

Älsklingsaffären

Både jag och O. bara älskar Bo Concept. De har enormt mycket snygga möbler till relativt bra priser (om man jämför med andra högkvalitativa varumärken).

image31
Sjukt snyggt soffbord som dessutom är väldigt praktiskt! 6799 kr

image32
Det här bordet är vi lite sugna på. Designat utan att vara "too much". 5141 kr

Frulle Bulle till Äcklingen

Igår så var ju jag hemma själv medans lilla O var ute på stan och busade. Jag brukar vara sådär halvdålig på framförhållning men när jag var nere i affären kom jag på att jag skulle köpa god lördagsfrulle tills idag. Sådant är alltid populärt. O. var "trött" i morse vilket resulterade i en väldigt sen frulle. Men men, den som väntar på någonting gott...
Så här smaskigt blev det till slut:

image30

beslutsångest - Hjälp!

Ska ju skaffa en lya att riva ut och bygga om...för det är ju mycket roligare! Nu kan vi inte riktigt bestämma oss för vilken blandareman som är snyggast till badrummet. Vi kommer att köra på en ganska modern och stram stil.
Kommentera gärna om vilken ni tycker!

Hans Grohe, Axor Starck X 4108kr
image27

Hans Grohe, Axor Citterio 4307kr
image28

Damixa, Profil 2194kr
image29

Alla är fula ibland

Nu är klockan 02.15 och jag sitter fortfarande uppe och gör ingenting. Känns som att det är dags att krypa till kojs. Just nu känner jag mig ganska skabbig...osminkad, oduschad, trött som satan och med på tok för fett hår. Men det softa är...alla ser ut så ibland. Å då menar jag ALLA. Jag känner folk som syr in hår, förlänger naglarna och sminkar sig innan deras pojkvänner vaknar (sjukt enligt mig), men även dem ser förtaskiga ut ibland. Ingen är snyggare än deras fulaste stunder. Våga vara ful ibland!

Så här ful är jag just nu:

image27

RSS 2.0