Veckan i ett svep

Det har varit full rulle den sista tiden och jag har varit en dålig människa och ignorerat bloggen. Men nu kommer en ordentlig up date.

Lördag 11/4 - Söndag 12/4

En killkompis har påskfirande på sitt landställe ute på Värmdö. Innan avfärd var jag i stallet och longerar Allan på utebanan. Var strålande sol och varmt. I like. Jag hade inspänningar för att få honom att jobba igenom ordentligt. Han var väldigt fin och verkade nöjd. På söndagen fick han vila.
Det var verkligen soft på Mackans land. Vi var 10 personer som rökte vattenpipa, drack gott vin och snackade natten lång. Morgonen efter gick vi upp och åt frukost i förmiddagssolen. Senare blev det sill-lunch . Efter mycket om och men fattades beslutet att åka hem istället för att stanna till måndag.
När vi kom hem blev det myskväll för hela slanten.

Måndag 13/4
Lucas hade Allan så jag och O. spenderade dagen med att leta möbler till hallen. Hittade dock ingenting (som vanligt). Suck. På kvällen blev det Thai-middag.

Tisdag 14/4
Hade inga föreläsningar men gick ändå upp med O. för att måla klart det sista i köket (var kvar lite runt fönsterna). Sedan städade jag hela lägenheten eftersom att mami skulle komma på besök på kvällen. Runt 16.00 åkte jag till Emelie för att fika och köpte nytt foder till allan på vägen. Efter att ha lämnat av säckarna i stallet åkte jag vidare till Arlanda för att hämta mamma och Chilli. Chilli har slitit av sig korsbandet och behövde komma tillbaka till Sverige för att opereras (kändes bättre än att göra operationen i tyskland).

Onsdag 15/4
Företagsekonomi hela förmiddagen. Möte med Apple direkt efter angående internship. Mötet kändes mycket bra och jag hoppas verkligen att jag får jobba där. Jag har ju jobbat med dem tidigare (när jag var projektledare) men det är extremt hård konkurrens...såklart.
Åker hem för att laga middag och hyra film. Mamma, jag och O. har hemmakväll framför Australia. Den var lite knasig men ändå ganska bra. Jag hade hört mycket splittrad kritik om den så jag hade inga direkta förväntningar. Den påminner lite om Moulin Rough i uttrycket.Torsdag 16/4
07.30 åkte vi till Albano för att lämna Chilli för operation. Jag valde att stanna kvar och prata med veterinären och sedan var det gasen i botten till skolan. Hade två föreläsningar så jag var inte klar förrän 17.00. Under andra föreläsningen hade vi en strategisk företagstävling då man skulle analysera och förutse vad de andra grupperna skulle göra efter olika förutsättningar. För att göra det hela lite mer spännande bestämde vi att klassen skulle betala det vinnande teamets lunch dagen efter. Självklart så vann vår grupp efter att ha lett genom alla steg. Sweet.
Efter en heldag i skolan var jag ganska mosig. Fick dock lite mer energi när jag kom till stallet. Jag red dressyr och valde att använda graman. Jag red Allan ganska mycket på graman förr men har gått ifrån det. Nu har han varit aningen instabil i dressyren på sistone så jag tänkte att det kunde vara bra med lite extra stöd. Han gick verkligen mycket bättre och kändes bekväm. Blir mer graman framöver.

Fredag 17/4
Skola hela dagen. Intressant men energikrävande. Åt lunch som våra klasskamrater hade betalat genom gårdagen tävling. Var extra gott att äta gratis, speciellt eftersom att det var fattiga studenter som betalade.
Klockan 16.30 träffade jag mami på stan. Vi planerade hennes och Björns outfit till 60års-festen de skulle på kvällen efter. Ganska snart mötte O. upp oss och tillsammans gick vi på Dramaten och såg Shakespeares Muntra fruarna i Windsor. I början var handlingen aningen seg men efter första halvan av den första akten kom det igång ordentligt. Sedan skrattade jag faktiskt flera gånger och det är alltid kul, och bildande, att se Shakespeare. Ganska fantastiskt hur modern han ändå var för sin tid.

Mamma och O. på Dramaten


Fruarna i Windsor


Efter föreställningen åkte jag till Lotta för att prata strunt över en drink eller tio. Vid ett åkte vi vidare till V. Där mötte vi upp några killkompisar. Trots att det var väldigt kul så lyckades jag vara hemma till straxt efter tre (!)

Tjejerna i taxin på väg in till V.


Lotta hungrig vid 03.00


Lördag 18/4
Efter en liten sovmorgon och brakfrukost med mamma och O. åkte jag till stallet. Eftersom jag missade träningen på tisdagen och skulle tävla på söndagen så satte jag upp en liten kombination. Allan var ganska stark men hoppade fint både på 70- och 110 cm. Jag tog det bara någon gång åt varje håll för att inte trötta ut honom.
När jag kom hem var det bara att snabbt äta och hoppa in i duschen för klockan 21.00 skulle vi vara på födelsedagsdrink hos Linda & Jocke. Linda fyllde 24 och bjöd på god dricka och tårta. Eftersom att jag skulle tävla morgonen efter så drack jag inget och åkte hem efter 01.00. O. stannade dock några timmar till, önskar att jag också hade kunnat göra det. Samtidigt är det ju kul att tävla.

Söndag 19/4

Gick upp 09.00 för att pallra mig till stallet. 12.30 var första start i 1 m klassen. Allan var mycket fin på framridningen och det kändes riktigt bra när vi gick in på banan. Allt gick bra tills vi hade hoppat hinder nr 5 och jag glömde vart jag skulle (!). När jag kom på att det var kombinationen så var det bara några galoppsprång dit. Vägen blev dålig och stackars Allan visste inte riktigt vart han skulle. Jag fick trycka av stort in och det blev därför trångt till b-hindret och Allan rev. Sedan blev han lite stark och bråkade mot handen till sista, jag ville få honom att lyssna och började trixa lite väl mycket. det gjorde att vi kom lite nära och han rev tyvärr även det. Jag var dock ändå nöjd med rundan eftersom att han var väldigt samarbetsvillig och kändes framåt och taggad. Kombinationen var ju helt mitt fel vilket även ledde till rivningen efter.

Allan mellan klasserna


Efter ca 30 minuters väntan var det dags för 110 klassen. Allan var stark och stretig på framridningen och det där flytet fanns inte. Väl inne på banan kändes allt fel och han blev sådär hetsig igen. Han stannade och det kändes som att han inte hade något eget driv att hoppa. Väldigt konstigt med tanke på hur taggad han kändes i första. Jag misstänker att hans kondis fortfarande inte är tillräckligt bra för att orka gå två klasser. Sedan så måste jag hålla ett betydligt bättre tempo när han blir sådär stretig. Jag smyghåller nog för att han känns konstig men det han behöver är att jag är bestämd och övertygande i min ridning. Nästa tävling funderar jag på att bara starta en klass. men å andra sidan måste vi komma över detta problem. Hmm. Det var i alla fall trist att avsluta dagen på ett sådant sätt.

O. var inte med denna gång men jag lyckades i alla fall få första klassen på film.


När jag kom hem åkte jag och O. direkt till affären för att handla. Vi skulle nämnligen få mamma och Björn på middag. O. hade planerat att vi skulle bjuda på libanesiskt. Vi var faktiskt relativt klara när det ringde på dörren vid 20.00. Mamma och Björn hade med sig massor av fina inflyttningspresenter också. Allt var sådant som vi faktiskt behövde, ibland utan att ens ha tänkt på det själva. Vi blev verkligen jätte-glada och vill inte byta något. Tur att man har en mamma med bra smak

Present nr 1 - En fin orkidé


Present nr 2 - stor tesil till tekanna


Present nr 3 - karaff från Iittala


Present nr 4 - smörknivar


Present nr 5 - Grytlappar från Designhouse


Present nr 6 - söta servetter i asiatisk stil


Present nr 7 - brödkniv från J.A. Henckels (ska bytas mot likadan fast från Wüsthof då vi har resterande knivar från dem)


Present nr 8 - Salladsskål från Skruf


Present nr 9 - världens snyggaste salladsbestick från Klong. Designade av Jonas Bohlin


Förutom alla presenter hade de också med sig Chilli. Hon hade varit kvar på Albano sedan operationen men fick äntligen komma hem.

Lilla sjuklingen


Kvällen var väldigt trevlig och innan vi visste ordet av så var klockan över tolv. Jag somnade som en liten gris efter att jag och O. hade plockat undan.

Måndag 20/4
Satt med projektgruppen från 10.00 till 21.00. När jag åkte hem var jag så trött att jag var rädd att jag skulle somna medans jag körde. Jag och O. åt rester från gårdagen, det var lika mumsigt som kvällen innan. Min medryttare Hanna hade Allan som alltid på måndagar.

Tisdag 21/4 (idag)
Gjort det sista på projektarbetet mellan 09.00 och 12.00. Vi lämnade nog in samma minut som klockan slog tolv och vi jobbade ända fram tills dess. Tycker nog att det blev okej trots allt. Hade jag gjort det själv så hade mina rekomendationer sätt ganska så annorlunda ut men man måste ju anpassa sig till dem man jobbar med. Jag tror absolut att vi har klarat uppgiften och får ett G men VG känns inte alls säkert. Snarare osäkert. Allan vilar idag så jag kom hem relativt tidigt. Nu sitter jag och försöker komma på något att äta. Några förslag?

Jag är bäst

Fick full pott på tentan (!) Helt galet. Igår gick jag och O. därför ut och firade med mumsig mat på Sabai Soong och bra filmupplevelse genom Män som hatar kvinnor. Den filmen var en av de bättre svenska filmerna jag sett. De lyckades göra en riktigt bra version av boken och den var väldigt välspelad. Jag tyckte till och med att den var riktigt spännande!

Nu ska jag kila till stallet för att rida i solen.

Tentaresultat på g...

Sitter i skolan och fick precis veta att resultaten från våran tenta i nationalekonomi kommer upp under dagen. Pirrigt.


Lördag kväll och söndagstävling

I lördags kom som sagt en tjejkompis (som annars bor i London) hem till Sverige. Vi träffades därför ett gäng på Grodan för att hälsa henne och hennes kille välkomna. Jag var nykter eftersom att jag skulle tävla på söndagen. Det var massa människor där som jag inte har träffat på länge så det var väldigt kul. När de andra skulle gå vidare till Sturekompaniet vid 01.30 så åkte jag hem istället. Jag hade satt en curfew på mig själv på 02.00 så jag höll mig inom ramen för den.

Såhär hett blev det på Grodan, haha


Tävlingen gick inte alls som jag ville. Allan kändes konstig och ingenting stämde. Första omgången fick jag jobba som en oxe för att få honom runt banan. Jag fick använda skänkel, röst och spö på nästintill vartenda hinder vilket ju kändes sådär. Själva sprången var i och för sig fina men det kändes ändå fel. Andra omgången kändes det ännu konstigare och jag valde att utgå. Det är första gången i mitt liv som jag har utgått men det kändes lönlöst att hoppa en till bana på 110 när han inte kändes bra. Han var inte oren eller något så jag vet faktiskt inte vad det var. Lite trist men det är sådant som händer.
Pride (Kristinas häst) var också fånig men det gick mycket bättre andra omgången vilket ju var bra. Lotta och Fiona fick till två jätte-fina rundor och kom 4:a. Väldigt kul! Bra att någon höll Ekebys fana högt

Söt var han i alla falllyckad skattjakt

Jag var lite seg i morse och kom inte iväg till stallet förrän 14.00. Eftersom att det gick så dåligt igår så satte jag upp två hinder med fem galoppsprång mellan ute på volten. Jag vill ej trötta ut honom in för morgondagen så jag höll det främre på 60 cm och det bakre på 1m. I början kändes Allan lite velig men jag försökte bara hålla mig mjuk och uppmuntrande. Snabbt blev han mycket bättre och när vi hade fått in både sex och fyra galoppsprång mellan så fick det räcka. Kändes väldigt bra. Avslutade med en mysig skritt-tur som Allan verkade uppskatta.

Sedan gasade jag hem för att plocka upp O. och åka till en nyfunnen Vietnamesisk inredningsbutik i gamla stan. Vi hittade ovanligt mycket saker som vi ville ha och som nu pryder vår lilla lya:

Lampa till hallen


Äntligen en lampa till vardagsrummet


Väggprydnad som betyder "dubbel lycka" (har ej en plats ännu)


Söt liten ask som står på tv-möbeln

Gårdagen i bilder

Jag och Kristina hade lite miljöträning på morgonen. Eftersom ingen av våra hästar har tävingsrutin så kan det vara bra att hoppa lite läskigheter såhär innan tävling. Det gick dock inget bra för någon av oss, ingenting stämde. Hästarna var så tittiga att avstånden blev helt fel, båda hästarna vägrade när hindren kom upp på 1,10, Kristina flög av, Allan var helt vild och det flög bommar över hela ridhuset. Verkligen kaos. Vi bestämde oss för att sänka hindren lite och bara hoppa tills vi fick ett bra språng. Riktigt trist dock att det blev så när vi ska tävla på söndag. Känndes ju inte så bra.

Liten filmsnutt från början av ridpasset


Vädret var helt fantastiskt så efter att ha ridit av ute i solen så duschade jag av Allan ordentligt och gick ut och betade i över en timme. Det var verkligen härligt och kändes precis som sommar! Om man ibland på de kallaste vinterdagarna frågar sig varför man egentligen har häst, så är det nu man blir påmind om svaret. Härligt!

Allan naken i solen


Ekeby Gård


På eftermiddagen träffade jag en tjejkompis och gick på långpromenad på Djurgården. Tror att vi var ute i drygt två timmar. Jag kände mig riktigt uppfriskad när jag kom hem.

Söta Nina på promenad


Klockan åtta skulle jag vara på middag hos Stjärttutten. En av våra kompisar (Catta) är hemma från Florens och vi skulle ut och fira hennes hemkomst. Efter middagen blev det Berns och Spybar. Rikitgt kul kväll med tjejerna!

Jag, värdinnan och Vera efter middagen


Systrarna Nording i taxin på väg ner på stan


Jag och Catta


Catta och Anna på Berns


Jag och Thea

Fika och dressyrträning

Det var lika mysigt som alltid att träffa Emma, trots att det var nästan två år sedan vi jobbade ihop så känns det som igår och vi har fortfarande lika kul. Hon berättade bland annat att hon precis har sålt sin lägenhet och köpt en ute i gustavsbergs hamn (på Värmdö!). Hon ville bo precis vid vattnet och fick väldigt mycket för pengarna där ute. Shit, man börjar bli gammal när ens kompisar flyttar ut til landet
Vi hade kunnat sitta kvar hur länge som helst men jag var tvungen att åka alldeles för tidigt för att hinna titta på när min medryttare red dressyrlektion på lill-grisen.

Emma och jag 2007


Hanna tyckte att Allan kändes lite slö och motvillig idag (vilket han ju sällan är) så det var ju typiskt. Jag tror att jag ska ta en eller två lektioner för hennes tränare för att känna efter både hur tränaren är, vad hon säger om Allan och vad hon säger om min ridning (var ju ganska länge sedan vi tränade dressyr). Eventuellt tänkte jag även be tränaren rida honom en "lektion" så att hon också får insikt i hur han är och vad han kan. Om en tränare bara ser en häst med samma ryttare så tror jag att det är svårt för denne att veta vad som beror på ryttaren och vad som beror på hästen.

Här kommer en film från lektionen. Eftersom att han inte kändes toppen så höll de sig till grunderna. Man ska ju inte gå på svårigheter om inte grunderna sitter.

Slö morgon

idag är jag ledig på förmiddagen och tog mig en härlig sovmorgon. När jag gick upp gjorde jag ordentlig frukost (för en gång skull) och sedan har jag mest suttit och degat framför tvn och datorn. Nu ska jag lämna O´s skjortor på kemtvätt och ta en lång promenad i solen. Ikväll ska jag fika med Emma (en ex-kollega från Connoisseur-tiden) och titta på Hanna och Allans dressyrlektion. Jag tänkte filma lite också och lägga upp.

Min smaskiga frukost (det är yoghurt under frukten )


Jag är sjukt sugen på en ny snygg väska och denna har jag kikat på länge. Chanel 2.55 Jumbo. Allan kostar ju dock sin beskärda del och jag försöker att ta det lite lugnt med spenderandet. Men sugen är jag dock...

I väntan på avstäming

Nu har vår föreläsning i företagsekonomi slutat och jag har två timmar att döda tills vår projektgrupp har avstämning med Hans (handledaren). Det känns för kort för att åka iväg och väldigt långt att vänta. Jag funderar på att sätta mig i fiket och ringa till mamma. Tror jag kör på det.
Sedan måste jag åka direkt till stallet så det blir nog sent ikväll (igen).

Filmsnuttar från gårdagens träning

Mitt filmretuscheringsprogram strular lite så det får bli snuttar istället. Men det blir nog ok ändå På den sista filmen får ni se en smygtitt på Kristina & Pride också. Vi var bara tre denna träning pga hältor och födelsedag. Så lära känna de andra får ni kanske göra nästa vecka...eller på söndag då vi ska tävla 110 på Djursholms ridklubb! Eva (ridskolechefen) har gett oss dispens att få tävla trots ringormssmittad häst i stallet. Inga av våra hästar är ju smittade och är behandlade men snällt ändå av Eva! Ska bli superkul.

Allan går helt sjukt mycket bättre på det här nya bettet, som alltså är ett gummipelham (rakt). Han är fantastiskt lyhörd och lyssnar bycket bättre. Detta i sin tur leder till att jag blir mjukare i handen och vågar släppa honom lite innan hindren. Det slipper bli dragkamp och hela ridningen känns mycket roligare för båda. Tänk hur mycket betslingen gör!

Allans nya bett


Som ni kommer att se nedan så red vi små serier med upphöjda kavalettis emellan hindren och galoppbom inn och ut ur serien. Detta är en superövning då det håller hästen uppmärksam och hjälper den att känna sig säker. Allan behöver mycket av detta men vi behöver även börja lita på varandra i de relativa avstånden. När hindren kommer upp på lite höjd och avståndet är lite långt, fegar jag lätt ur lite för att jag inte litar på att Allan ska reda ut det. Därför sitter jag ofta och tjuvhåller eller klämmer in ett extra när jag borde ha tryckt av stort.

I denna övning görs ena sidan om i tre steg:
1. Först är det galoppbom, ett galoppsprång, hinder, ett galoppsprång, upphöjd kavaletti, två galoppsprång, upphöjd kavaletti, två galoppsprång, hinder, ett galoppsprång, galoppbom (film 1 och 2).
2. I film 3 och 4 så har den gjorts om till att bli galoppbom, ett galoppsprång, hinder, tre galoppsprång, hinder, tre galoppsprång, hinder, galoppbom.
3. I den sista filmen ser ni sedan att det är ombyggt igen. Denna gång har galoppbommarna och mittenhindret tagits bort så att det är sex något längre galoppsprång mellan hindren.

Det är inget jätte-tempo som krävs men efter att ha lydnadshoppat hästarna i tighta övningar så blir det ändå ganska stor skillnad i tempo. Nyttigt som tusan och kul!


RSS 2.0