Galen gårdag men desto bättre morgondag!

Min gårdag:

06.30 - Upp och läsa igenom anteckningar inför tentan

09.00 - Tenta i Affärsjuridik

12.00 - Gasa iväg för att köpa lucern, kraft och nytt vintertäcke. Direkt vidare för att hämta hästsläpet. Köpa över 100 kilo hö och lassa in i transporten, lasta Allan och åka till Täby

14.00 - Återbesök på ATG-kliniken

16.00 - Köra Allan till Bella (där han ska stå under min semester), lasta ur häst,prylar,hö,torv mm. Se till att lill-grisen blir hemmastadgad i nya stallet och gasa iväg tillbaka till stallet.

18.00 - Städa transporten, hjälpa Kristina (grannboxen i stallet) att provlasta sin häst, mocka och småstäda Allans box.

19.00 - Lämna tillbaka släpet

20.00 - Hämta O. på jobbet och åka och köpa take out.

Jag kan säga att jag var slut när vi kom hem och hade ätit. Somnade i soffan runt 22 och blev buren till sängen. Haha. Jobbigt att vara hästtjej.


Allan innan avfärd, oberörd av allt jag gör för honom ;)


Anledningen att Allan bor borta ett tag är att jag och O. åker till Jamaica i morgon. Ska bli helt underbart MEN jag missar Globen Horse Show i år som gör att resan inte blir helt ultimat. Men det duger ;)Vet att iaf några av hotellen har internet så jag ska försöka uppdatera lite.

Måla tavla - fas 2

Nu är motivet uppskissat på dukarna.


Vem sa att svenska språket var lätt?

Varder man av annan ombunden, att å dess vägnar något syssla och uträtta, och säger där ja till; tage fullmakt, och ligge där sedan hans vårdnad å; göre ock redo och besked för det han om händer får. (18:1 Handelsbalken)

Soff-potatis

Är helt utmattad idag. Igår sprack såklart mitt tidschema ganska snabbt och jag hade varit på tok för tidsoptemistisk när jag beräknade hur länge jag skulle behöva för att läsa igenom lagtexten. Slutade med att jag satt uppe till 02.30 och då hade jag övningsuppgifterna kvar (som vi gick igenom idag). Så det var int mycket annat att göra än att kliva upp kl.06.30 och sätta sig med dem.

Efter skolan åkte jag till stallet och hjälpte Frida att klippa hennes häst Danilo. Sedan Allan-time, som inte alls blev så lång som jag hade tänkt mig eftersom jag skulle ha en spekulant på bilen kl.17.30. Tvätt och städning av bil var såklart ett måste. Klockan blir 17.30 och Nissen dyker inte upp (!) När klockan är 17.45 skickar jag sms och frågar om han är på väg....tror ni han svarar?
Ursäkta mig men BABBE!

O. gick till en kompis så nu sitter jag här i soffan och har ätit en stor sushi och har en mumsig påse godis till senare. Ska mysa och småsova på soffan. Mmmmm....

Min sötnos på promis

Dagens planer:

Idag har jag inga föreläsningar och ska försöka dela upp dagen på ett vettigt sätt. Har därför gjort en tidsplan, jo du hörde rätt, kakan har planerat sin tid! Nu gäller det bara att följa det också:

10.00 - 11.00 Skissa upp tavlorna

11.00 - 12.00 Frulle och kolla saker på datorn

12.00 - 13.30 Plugga juridik

13.30 - 16.00 Stallet

16.00 - 19.00 Plugga juridik

Snark, känner mig redan stressad. Nu ska jag iaf sätta mig och äta min smarriga frulle som jag har tagit fram. Äta bör man, annars dör man.


Juridik upp över öronen

Denna vecka är verkligen inte bra för min del. Jag har en dålig häst som jag inte kunnat rida på över 2 månader, ATG-besöket visade sig bli över 2000 kr dyrare än de hade beräknat, reparationen av bilen kostade 3000 kr mer än trott och jag har sjukt mycket i skolan. Fy.


Allan har varit svullen i benen runt om de senaste dagarna. I Söndagsvar det riktigt svullet! Gick bara aningen ned efter promenaden. Måndag och tisdag var det aningen bättre men fortfarande inte som normalt. Idag däremot såg han riktigt fin ut i benen så det var ju skönt. Han blev nyss omskodd och den nya hovslagaren håller på att "forma om" hovarna så det kanske kan bero på det. Blir ju annan belastning och det kanske kan skapa svullnad. Maten är ju densamma och han brukar dessutom inte vara känslig mot sådant.

O. är ute på middag med jobbet så jag har lyan för mig själv. Snart börjar ridsport på Eurosport. 5-minutare kl.21.30 och en längre kl.22.35.

Måla tavla - fas 1

Ni som har läst bloggen ett tag vet ju att vi jag och O. har haft mycket turer fram och tillbaka om vad vi ska göra med vår största vardagsrumsvägg. Det har gått från väggmålning, till väggdekoration, till inget och sedan tillbaka till väggmålning igen.  Nu har vi i alla fall bestämt att det blir två stora tavlor istället. Jag grundade dem för någon vecka sedan och skulle börja måla idag. Precis innan jag började kom jag på att jag inte gillade skisserna så nu har jag suttit och gjort om dem halva dagen. Får bli målning en annan dag...

Såhär blev skisserna

4 årIgår hade jag och O. varit tillsammans i 4 år. Vi kände oss inte direkt sugna på att springa ut på stan så vi lagade mysmiddag tillsammans istället. Dagen till ära poppade vi upp näst sista flaskan av vår älsklingschampagne"Thierry Perrion" och körde 80-tals musik på högsta volym. Efter middagen skulle vi mysa i soffan men jag somnade efter bara några minuter...romantiskt. Jag antar att det är så det blir efter några år ;)


De vackra liljorna O. hade med sig hem


Matlagning


lilla O.

Sprutor, prostituerad med rosa hår och mysmiddag i Ullriksdahl

Stackars lilla Allan efter massa hemska nålstick på ATG.


Fredag: Maskerad i Uppsala


Värdinnan


Lördag: Härlig middag hos Allans söta ex-matte.Lillgrisen idag

Diagnos: Gonit

Nu är jag äntligen hemma efter en lång dag. Allan skötte sig jättebra ända tills veterinären skulle sätta lokalbedövning för att säkerställa området för hälta. Han tyckte att sprutan var hemsk och blev helt vild och stor. Trots bremsning, tre extra veterinärer och publik ville han absolut inte ge sig. Efter ca 30 minuter och tre lugnande sprutor började han slappna av och lät äntligen veterinären "komma till". Sedan var han så drogad att vi var tvungna att vänta 30 min innan vi longerade honom igen. Haha.

Efter att ha konstaterat att veterinärerna hade hittat rätt blev det röntgen. De konstaterade Gonit (knäledsinflammation) vilket är en ganska vanlig anledning till hälta bak. Orsaken är desto svårare att veta, inflammationer i lederna kan uppkomma vid tex. felbelastning, spark, streckning, vrickning eller fastrullning. Vad som har hänt är alltså så gott som omöjligt att få veta. Han behandlades iaf med Celeston Bifas (ett lokalverkande kortison som motverkar inflammation) samt ska gå på Butta i tio dagar (igen).

Nu blir det vila med promenader i 3 veckor tills återbesöket. Då får vi se om han har tagit behandlingen eller inte. Även om han har det så behöver han antagligen en till behandling med Celeston.

Skönt iaf att veta vad det är och känna att man kan känna sig helt säker på att man nu är på rätt spår. Prislappen har inte kommit ännu då de skickar faktura men den blir nog saftig. Bara han blir frisk så är det ju värt varenda krona oavsätt!


Efter att Allan var tillbaka i sin box åkte jag och Emelie hem till Em och åt lunch. Sedan blev det bullar och varm choklad....smarr var ordet sa bull.

PS.glömde kameran i stallet....lite bilder kommer i morgon.

På väg till stallet

Nu har jag suttit och pluggat hela förmiddagen. Dags att åka till stallet och ta hand om lilla grisen. Ska ta lite kort att lägga upp till er.
Tjo.

Tråk-helg

I fredags bestämde jag mig ju för att ha "me time". Köpte hem pizza, läsk, godis och ansiktsmask (lite nyttig ska man ju vara) och hade en intressant film att se. Kvällen slutade med att O. kom hem runt 02.30 och jag hade inte hunnit se vare sig filmen eller lägga ansiktsmasken...men all läsk och godis var slut. Konstigt.Efter en ansträngande fredag tog jag sovmorgon innan jag gick upp och klämde en pizza till. Stackars O. var ju bakis och hade craving så jag fick offra mig. Sedan blev det stallet vilket tyvärr inte är så spännande nu när Allan inte är helt hundra. Jag pysslade och fixade så det hann gå några timmar ändå. Fram på kvällskvisten gick vi och såg "This is it". O. hade fått två biljetter i födelsedagspresent. Jag tyckte att den var jätte-bra och att det var kul och intressant att se hur showen skulle sett ut och framför allt få en glimt att hut MJ var. O. verkade inte dela min synpunkt för han somnade 3 gånger.

Idag hade jag planerat att bruncha med en vän. Hon ringde vid 11 men då vaknade inte jag och sedan när jag vaknade kl.12.30 så svarade hon inte. Så det blev ingen mysig date. Istället satt jag och smed planer medans O....ja, ni gissade rätt, spelade tv spel. Min medryttare hade Allan idag men jag åkte ut en sväng på kvällen ändå. Vi tog en mysig promis i mörkret och mös i boxen. Nu har vi precis kollat klart på "Djävulen bär prada" och jag ska krypa till kojs. I morgon ska vi ha projektgruppsmöte och jag har gjort min hemläxa. Yeah!

RSS 2.0