Pappa på besök

Pappa är uppe i Stockholm över helgen och stoppade förbi. Han hade lite problem med sin dator som O. fick hjälpa till med medans jag gossade med Liza och pappa spelade tv-spel. Eftersom vårt kök fortfarande inte är klart så kunde vi inte ens bjuda på kaffe till pappas besvikelse (vi har sagt att köket ska vara klart nu i två månader). Nästa gång han kommer ska han både få kaffe och bulle *ler*

Nu ska jag åka till stallet och jag vågar nästan anta att O. kommer att sitta kvar framför tv-spelet. Men sen blir det tidig middag för kl.20 ska jag vara hos Jenny (www.vofflan.blogg.se) på födelsedags-mys.

Tant Liza


O. med sin bästa vän *ler*

Ont i magen framför tv:n

Jag och O. sitter framför tv:n och ser på Finding Forrester. Båda har sett den förr men den var nästintill lika bra denna gång. Ni som inte har sett den...gör det!

Jag har haft lite ont i magen hela dagen och har sovit halva kvällen. Synd om mig.
Hoppas ni tillbringar er fredagskväll med någonting mer spännande.

Min älskade lilla benget!

Satt och tittade på gamal bilder på grisen (från när han var benget). Jag har ju såklart märkt skillnaden sedan länge men man ser det inte så tydligt när det går sakta framåt. Nu när man tittar på gamla kort så ser man verkligen hur smal han var (!) Men vilken tid och vilket jobb det har varit att bygga upp honom. Nu är han nästan så fin som han är menad att vara, hemsk att en sådan fantastisk häst har "gått till spillo" i så många år.


September 2007


Maj 2008

Pride and Glory

Jag och O. var på bio igår och såg Pride and Glory, en film om en polisstaion i N.Y. som lider av korrupta poliser. Det var minst sagt stjärnspäckat med skådisar som Colin Farell, Edward Norton och John Voight i rollerna. Filmen var väldigt obehaglig och våldsam på ett mycket bitande sätt. O. tyckte att filmen var sådär medans jag tyckte att den var komplex och intressant. En film som får en att fundera på vad rättvisa verkligen är och hur långt man egentligen kan gå utan att gå för långt.

Jag tycker absolut att det är sevärd och lite där till!



Innan bion gick vi och åt på Texas Burger i Kungshallen. Stans godaste hamburgare så gå dit om du är sugen på en ordentligt saftig burgare i sann Amerikansk stil.


Morgonstund....

Jag har varit riktigt duktig idag och hunnit äta frulle bulle innan skolan. Måste åka om 5 min för att hinna *suck*. Idag har vi föreläsning i strategisk marknadsföring, ganska intressant. Känns kul att gå i skolan igen men mycket plugg dock.


Dax att tävla snart...

Vi som hopptränar tillsammans har precis bestämt oss för att tävla på DRK den 22 februari. Det är bara lokal tävling och vi ska nog hoppa 100 samt 110 cm så det är perfekt träning för oss eftersom detta bli Allans första hopptävling. Han har ju hunnit gå en LB:4 och en LA:1 i somras men ingen hopp. Djursholm har ju stora läktare, mycket folk och alltid väldigt utsmyckade banor så Allan kommer antagligen att få spel men förhoppningsvis har han lugnat sig till andra klassen *ler lite oroligt*
Jättekul att vi blir hela gänget! Planen är ju nämnligen att bilda lag och starta allsvenskan senare i år, så detta blir lite av ett formbesked.

Finns dessvärre en risk att jag ser ut såhär på tävlingsdagen

Bättre grepp under hoppning

Jag hade hoppträning igår och något som är mycket positivt är att Allan har börjat få tillbaka sin teknik igen (detta var bara tredje lektionen så det verkar gå snabbt som tur är). Dock så har jag kvar problemet med att han drar tyglarna ur handen i landningen. Detta beror bla på att han blir stark men också det faktum att han är så stor och därför har en lång hals. Har provat ett flertal olika tyglar men inga fungerar riktigt bra. Så såg jag här om veckan att Meredith Michaels Beerbaum (en av värdens bästa ryttare) hade tyglar med läder-öglor på för att inte tappat greppet när hon tävlade sin häst Shutterfly, som också är ganska stor. Jag har letat som en galning men inte kunnat hitta sådana tyglar någonstans... Igår på lektionen talade jag med vår tränare om att jag hade sett det och då visar det sig att hon känner en kille som jobbar med den leverantören! Hur mycket tur kan man ha?!
Så nu ska jag köpa ett par sådana tygelgrepp och hoppas på ännu bättre framsteg. Banorna kommer förhoppningsvis bli lite mer kontrollerade när jag slipper samla upp tyglarna hela tiden.

Tygelgreppet heter Rein-Bows och är en ny uppfinning.


Såhär sitter de fästa på tyglarna.

Men förlåååååååååt.

Shit, jag är så dålig. Pinsamt länge sedan jag uppdaterade och jag tänker inte ens lova att bli bättre. Jag ska försöka, men vågar inte lova.

Sedan sist har det hänt en del del. Bland annat så är det ju nytt år! 2009 känns som att det kommer bli kalas! Kör en liten update:

December:

London
Jag och O. bestämde oss för att åka till London. Självklart var en av anledningarna att hälsa på Empo (en nära vän som flyttade dit för ca 1 år sedan). Men också för att mysa, shoppa, få lite julstämning och komma bort. O. har gått i gymnasiet i London men har inte varit där sedan dess. Vi började med att åka på en liten tour runt de område han bodde i...var kul att se för mig och lite nostalgiskt för O. Resan var lika härlig som väntat och vi var båda lite småsugna på London efter. Shoppingen var dock ej så bra som förväntat trots rea redan innan jul samt sänkt skatt (!)

Jag hittade direkt en bostad på Portobello road. Trång och aningen sliten men ack så central...


Musikal är ett måste när man är i London så på kvällen gick vi på We will rock you som är baserad på Queens musik. Grym!


Efteråt mötte vi upp Richard och Daniel (mina styvbröder) som firade Richards födelsedag på en mysig restaurang i Soho.


Dag 2 startades på British Museum och deras utställning Babylon. Vi hade en ovanligt bra guide och hann se mycket på bara 90 minuter.


Afternoon tea på Browns. Smaskig brunch på stans mysigaste hotell.


Efter lite mer shopping, Harrods, fika mm blev det äntligen dax att träffa Empolina. Richard, Daniel & en vän till empo ville också kalasa. Empos andra hälft är manager för Maya så det blev det självklara valet. Sjukt bra kväll!




Sista dagen tog vi det lite lugnt på morgonen. Efter en lång frukost på hotellet blev det en sista shoppingtur på stan innan vi gick på lunch på Hakkasan, världens enda kinarestaurang som har en stjärna i Guide Rouge. Fantastisk mat, cool lokal och nästintill felfri service. Inte farligt dyrt heller med tanke på kvalitèn. Tog ett foto trots fotoförbud, låtsades bara vara ovetande när de kom springande.


Det sista vi hann med var att fika med en en gemensam vän som också bor i London. Vi hade haft svårt att få till något så det var väldigt mysigt att hinna ses en snabbis. Sedan var det dags att skynda till flygplatsen för att åka hem.


KENYA
Mamma och Björn bjöd alla barn till Kenya över jul. Jag behöver knappt säga att resan var helt fantastisk! Det var absolut en av de bästa upplevelser jag haft än så länge. Jag är otroligt gald och tacksam att vi fick åka dit, det var den bästa julklapp de någonsin kunde ha kommit på.

Först var vi i Lake Nakuru, ca 2 timmar utanför Nairobi. Lake Nakuru är en sodasjö och området är framför allt känt för sina flamingos samt den stora chansen att se noshörning. Vi bodde på vildmarkshotellet Lion Hill som var väldigt mysigt på många sätt.

Poolområdet på Lion Hill.


Hela gänget framför en av jeeparna tillsammans med våra två fantastiska guider (Sami och Isac) som förgyllde vår resa.


En black rhino


Områdets kända flamingos som blir rosa av algerna de äter (!)


Efter två dagar var det dags att åka vidare mot Masai Mara som är världens däggdjurstätaste område. Där bodde på JK Mara Camp som är en eko-loge. Vi bodde två och två i tält vilket var väldigt mysigt. Det allra bästa av allt var att campen sköttes av Masaier. Eftersom vi stannade där i fem dagar så lärde vi känna dem och vi jämförde våra kulturer mm. Obeskrivligt intressant och extremt givande. Jag tror att vi alla kommer att sakna dem, jag gör det redan!

Sovtält och matsalen på JK Mara Camp.


Jag och Louise (styvsyster) tillsammans med Moses och Peter från Campen.


En stor lejonhona med sin bebis


Pelefanterna badar.


Giraffer är så fantastiskt vackra...


Tre geparder spanar efter byte


Vi hade den enorma turen att få se leopard...på nära håll...i dagsljus !!!


När vi stannade på en utsiktsplats träffade vi denna apa. Han försökte först sno Isacs macka och sedan satte han sig på en bänk och kissade. Charmigt *ler*


En dag besökte vi en Masai by. De var väldigt gulliga och tvingade oss att hoppa, dansa, göra eld och sniffa på deras hyddor (som är byggda av kogödsel). Här var en vacker kvinna som mamma fick lov att fota.


Dags att ta farväl av den vackra savannen och flyga till kusten för lite bad och sol.


Efter en dryg vecka på Safari flög vi till Lamu, en liten ö utanför Kenyas södra kust. Lamu är muslimskt och det var som att komma till en helt annan värld. Vi bodde på Shella Royal House. Superfint hus med fantastiska terasser och fin utsikt. Vår "gourmekock" gjorde oss lite magsjuka men det var det värt!

Utsikten från stora terassen och ena rummet på Shella Royal House.
 

En av dagarna seglade vi ut till barriärrevet för att snorkla. Vi fiskade på vägen ut och åt sedan fångsten till lunch. Smarrigt som attan var det.


Efter ett par dagar av degande på stranden hade vi en vattensports-dag då vi åkte wakeboard, vattenskidor, vindsurfade och seglade laser. Vissa kom inte upp alls medans mamma kom upp på skidorna på första försöket. Efter det kunde hon inte kallas Mama längre enligt vår båtföare, hon var nu en Sister. Nedan är Oscar på wakeboarden.


Efter nästan två veckor i Kenya var det dags att åka hem. Det var såklart sorgligt att lämna värmen och detta paradis och trots att man ibland retar gallfeber på varandra, så kändes det även trist att skiljas från storfamiljen igen eftersom att vi alla bor på olika platser i världen. Förhoppningsvis blir det fler gemensamma resor i framtiden!


Januari:

BYTTAN HAR MIDDAG
Min mage var fortfarande lite konstig när jag kom hem, lagom till nyår *suck*. När Martina Byttner bjöd in till middag så kunde jag inte ligga inne längre utan fick kräla ut ur sängen.

Byttan och vår knasiga vän Oscar.


Felix, lill-Tom och O. sjunger nubbevisor.



TVÅAN OCH BULLEN HEMMA
Flera av mina nära vänner bor utomlans och kom hem över jul och nyår. Det är såklart underbart att kunna ses och inte bara skriva till varandra på facebook *ler*. Hanna var dock tvungen och jobba mycket så det blev inte lika mycket leka som jag hade hoppats. Hon är duktig hon. En kväll hann vi i alla fall klämma in ett litet drink-möte efter jobbet.

Söta Olly provar Hannas nya glasögon.


Ebba och fina Hanna.


Jag surplar i mig en dagens.



ISA FYLLER 24
Den 24:e januari var det dags att fira att Isa lyckats överleva ännu ett år av hårt festande. Vi var sju härliga tjejer och tok-pellen peter. Vi åt gudomligt gott på Sturehof och drack lite allt möjligt. Efter att ha blivit utkörda runt 02 begav vi oss till East. När East stängde bestämde vi oss för att köra på tidig efterfest eftersom vi ändå var så fascinerade av oss själva att vi bara ville umgås med varandra. Sedan satt vi och snackade skit till 07.00 på morgonen (!) Bra kväll, som vanligt när Isa är inblandad.

Födelsedagsflickan


Lotta och härliga Anna



Oh my God vad skönt att vara klar med detta enorma inlägg. Nu ska jag sätta mig och plugga lite.

Kommer snart...

Håller på att skriva ett inlägg men eftersom jag varit så sjukt dålig på att uppdatera er så blir det lååångt. Jag måste ta en pause och får lägga upp det senare...


RSS 2.0