Grilla korv i gettots oas

Igår inleddes dagen med att flytta lilla Allan ballan. Han var jätteduktig och skötte sig perfekt, men det var också det enda med dagen som var perfekt. Först visade det sig att transporten var halvtrasigt när jag skulle hämta den (och då syftar jag inte på klottret som några små täbykickers hade kluddat på). Efter att fortfarande inte kommit iväg med den efter 30 minuter var jag arg som ett litet bi (ni som känner mig förstår just hur arg jag var när jag stod där och svor). Sedan kommer jag till stallet (det gamla) och då ska alla ha syjunta och prata skit for ever! Jag förundras över hur svårt folk har att fatta...märker man inte om någon är stressad och extremt upptagen?! Helt plötsligt hade det gått ytterligare två timmar och jag låg nu nästan 3 timmar efter. När vi till slut kommer till Ryttis så är det kanske inte direkt så planerat som man drömmer om när man flyttar. Den första timmen hade jag ingen stans att hänga vare sig sadel, träns, skydd eller kläder. Jag hade en box, thats it.  Kontentan av det hela blev i alla fall att jag var 4 timmar sen till en grillning på Gärdet som jag själv hade bjudit in till. Superkul, verkligen. Som tur är så blev jag uppåt av alla härliga människor som var där och glömde snart bort min ilska som bubblade inombords. Inte hann jag rida heller! Vid 22.30 blev det lite kyligt och fuktigt så då drog vi oss hem till oss. Blev ganska mysigt trots alla flyttkartonger och köksskåp.

Tavla av ramar och annat smått och gott

Jag älskar kort och tycker att det är en viktig del i att göra sin bostad till ett hem. Samtidigt så vill man ju inte att det ska se ut som hemma hos tant Agda med 100 ramar överallt. Därför har jag tänkt att vi ska ha en tavla av ramar på väggen i sovrummet...för att samla upp det hela på ett ställe så att säga (sedan så kanske det blir en eller annan ram i något fönster ändå men). Idag har jag äntligen satt upp dem i alla fall. O är ju som sagt i Norge (igen) så det är ju bra att passa på.

Vår guldiga tavla av ramar som ska fyllas på under sommaren:image79

Har fått en plats på Ryttarstadion till lilla Allan också. Han ska bli stadshäst och flytt blir antagligen redan i helgen för sedan blir det Rom nästa vecka. Sjukt skönt att ha 5 minuters promenad till stallet! Dessutom så ingår mockning så det ska blir väldigt slappt. Bara det allra roligaste kvar. Känns bra som bara den.

Utsikt över nya stallet från lägenheten:
image80

Jag är supertrött idag, gick upp halv sju. Helst skulle jag vilja ta en power nap för att sedan lägga mig framför en film och dega. Men nej, ska på utbildning om ett jobb jag ska göra på lördag. Men när jag kommer hem igen blir det garanterat VM i sova. Eller just det ja, jag måste plugga lite också. Ja ja, men sen i alla fall....då j*klar ska det sovas!

Varför skickar sverige en kissekatt?

Nu har O. åkt tillbaka till Norge igen efter en fullspäckad helg i strålande sol. I fredags åkte vi direkt från flygplatsen till middag på Nalen och sedan födelsedagsdrink på Inferno. Att inferno är i en klass för sig när det gäller drinkar är ju inget nytt men däremot var både jag och O. glatt överraskade över Nalen. De serverar svensk mat av väldigt hög klass och är enormt prisvärda! I stort sätt samma klass som 1900! Sedan halva priset på det. Kan inte annat än bli succé. Gott vin och bra service gjorde middagen helt perfekt. Dit blir det många återbesök. På inferno var det en gammal tjejkompis (som numera pluggar i London) som fyllde år. Supermysigt att träffa alla gamla kompisar och speciellt henne såklart. Dock så var vare sig jag eller O. på topp då vi båda haft brist på sömn under veckan. Blev hemgång redan vid 01.00. Väl hemma somnade vi båda med kläderna på, romantiskt...

I lördags åkte vi och åt brunch på Villa Källhagen, därefter mötte jag upp en av mina bästaste vänner Hanna (formally known as Bullen) och hennes kompis Carolina (now known as Cali). Vi satte oss på mysiga Mälarpaviljongen på Kungsholmen och drack dagens i solen. Supermysigt! På kvällen bar det av till en middag på Vapiano som fortsatte hemma i värdparets soffa för att heja fram en sönderopererad Charlotte Perelli till slagerseger. Vi måste ha varit en väldigt lam publik för segern kunde hon inte ens känna lukten av (vet iofs inte om hennes näsa har förmåga att känna några lukter alls längre?). Jag vann iaf 100 kronor på kalaset. Vi hade betat på placering och jag satte mina 20 på den sämsta placeringen i sällskapet. Hon lyckades i och för sig roffa åt sig en ännu sämre placering men, men. Vissa människor vet verkligen inte när de ska sluta. Ett tips: innan du ser ut som en missbildad kissekatt! Vi firade sedan förlusten på V. Sjukt bra kväll och ett jättekul gäng!

På söndag tillbringade vi dagen hemma hos en lördagens värds mamma hemma i Djursan. Att ligga vid poolen och sola medan O. stod vid grillen kändes bra. Extra bra kändes det när vi kom hem och jag upptäckte att insidan på min underarm är brunare än O's ansikte. Ha ha. Så går det, när man sitter i kalla Norge hela veckorna.

Satte mig själv i klistret

Det var ju sjukt genomtänkt och flott av mig att lova något som jag omöjligt kunde hålla. Eftersom vi flyttade och det tar mellan 1-2 veckor att få den nya internetuppkopplingen så blir det ju ganska svårt att skriva och ä mindre möjligt att ladda upp bilder. Nu kommer de i alla fall, de efterlängtade bilderna på renoveringsobjektet...
O. är i norge och jobbar i veckan så jag lever singelliv. Förra veckan var de på "konferans" i Spanien och nästa vecka ska han också iväg. Kul för honom. Jättekul, verkligen. Jag är inte alls bitter.

O. påstår att tvn nu är för liten för väggen...killar är så söta.
image74

Fönsterpartiet i vardagsrummet:
image75


Till slut bestämde vi oss för marockansk stil på balkongen. Möblerna är från Tabbouli house på kungsholmen. En av våra favoritaffärer. Mycket kul och lite bättre pris än Spiti. Blev bra med en riktig matta istället för trallar eller plastmatta...hade inte gett samma känsla alls. Blev så till mig att jag åkte runt halva stan och jagade blomlådor för att kunna göra riktigt fint. Kände mig som en riktig hemmafru när jag stod där och plockade ut blommor.

Vår myspysiga balkong:
image77

Bildbevis på hur blek lilla O. var innan Spain. Nästan som Empo *ler brett*
image76

lite utsikt och de (av kakan) nyplanterade blommorna:
image78

RSS 2.0