Älsklingen hemma

Nu kom min Bom Bom hem (tidig idag eftersom att det är halvdag), han pussade mig på kinden och frågade om han fick spela lite tv-spel. Haha, killar. Passar mig iofs perfekt för då kan jag titta på Desperate Housewives

Plugg

Sitter och gör klart en uppgift för vårt projektarbete. Vi ska göra göra en komplett marknadsplan för Countryside Hotels. Väldigt roligt men ganska mycket jobb, det känns mer nu också när vi läser juridik paralellt (väldigt mycket plugg för att förstå juridiken). Jag har dock fått en väldigt bra projektgrupp denna gång så det gör det hela lite lättare... och roligare!


Bokat tid på kliniken

Nu har jag bokat tid till ATG Täby nu på onsdag. Min bästa stallkompis ever (som inte ens är min stallkompis längre utan bara kompis) Emelie ska följa med som hjälp och stöd. Så nu är det bara att hålla tummarna för att det inte är något jätte-obehagligt som ligger och smyger där inne i Allans ben.


Åka in till ATG kliniken?

Igår när jag kom till stallet så tyckte jag att Allan såg lite sämre ut...han haltade inte men såg obekväm ut när han skulle kissa och satte inte riktigt ned v.bak som vanligt (det tog lixom lång tid innan han satte ned det). Det är så han gjorde när allt detta började. Efter några minuter var han som vanligt men jag känner ändå att något inte stämmer och undrar om jag inte ska skippa hans andra behandling med Osteopaten och åka in till ATG täby istället. Jag provade att böja bakbenen igår om han vill inte riktigt sätta ned v.bak efter att man böjt benet uppåt (som vet. brukar göra vid böjprov). Detta visar ju att det sitter i det benet men jag vet inte riktigt vart...? Jag har inte så bra koll på exakt vilka delar som påverkas av den böjningen. Han har dessutom redan gått på butta i 10 dagar så det borde ju utesluta en "vanlig" inflamation....
Jag är ju oförskämt bortskämd med friska hästar och har därför väldigt knapp kunskap inom dessa områden. Vad säger ni? Någon som är bra på dessa saker?

Har kollat upp kostnaderna för hältutredning och det verkar som att det brukar gå loss på mellan 4000-7000 kr....? Försökte ringa ATG men de har telefontid mellan 08.00 och 08.30 (!)
Lite pyssel hemma

Kom även på att vi har lite nya småsaker som har hänt här hemma....

Vardagsrummet: Fått upp en hylla ovanför tv-möbeln med lite "lull lull" på


Hallen: Ny låg bokhylla (nu saknas bara en 1x1m asiatiskt spegel)


Hallen: "Dubbel lycka" har fått en plats på väggen. Buddha-tavlorna fick byta plats...


...till ovanför soffan


Köket: Hylla uppe med "lull lull" och Kenyansk giraff på väggen

Sommaren i kort

Eftersom jag varit frånvarande tänkte jag att jag kunde uppdatera er på min sommar med lite bilder.

MAJ

2:a i lokal 1m


Belgien - världens bästa mamma


Luxemburg - Mammut och Böne i sin present...


Luxemburg - Lilla O. blir attackerad av Chilli


Tyskland - Jag och O. på pickenickpaus


Tyskland - En vacker tysk liten stad som vi stannade till vid


5:a klubbmästerskapen


JUNI

Norröra - vårt lilla skärgårdsparadis


Norröra - Min älsta bästis med ny pojkvänn kommer ut till önJULI

Skåne - vy från gården


Skåne - O. på stranden


Gotland - med bä bä


Gotland - De vackra rauk-landskapet


Gotland - hittade en rolig sysselsättning när barnfamiljerna hade försvunnit...MohahaAUGUSTI

Sthlms Skärgård - Årets härligaste kräftis


Sthlms Skärgård - årets härligaste kräftis


Frankrike - Martina 25år


Frankrike - Martina 25 år


Frankrike - Martina 25 år


Frankrike - Martina 25 år


Oändligt med härliga uteritter


Allan

Jag har fått lite frågor om min prins så här kommer lite info:

Namn: Alladahr
Kallas: "Allan", "Allan Brallan" eller "Bralladahr". Lillgrisen kallas han en hel del också

Ras: Danskt halvblod

Stam: Kawango - Corso (båda danska dressyrhingstar med mycket hoppavkommor)

Född: 1994

Mankhöjd: 179 cm (dock ganska hög manke så han är inte fullt så stor som han låter)

Ägds av mig sedan: 2006

Tidigare liv: Allan importerades från Danmark som 6 åring och har sedan dess varit hos minst 6 ägare. Ingen av dem har tävlat honom och han har haft en hel del opassande ägare (som av olika anledningar varit opassande att ha häst eller en sådan häst som Allan är). När jag träffade honom ägdes han av en superhärlig hästtjej med många hästar och stor kunskap men som ej passade med Allan (bla. så är hon ca 155 cm lång). Allan var då "ökänd" i stallet och dressyrdamerna ville inte vara i ridhuset när han var där. Han hade gett sin förra ägarinna ett par hjärnskakningar och var allmänt ouppfostrad (klev över den som öppnade boxdörren mm.). Första gången jag red honom försökte han slänga av mig men efter ordentlig tillsägning skärpte han sig och jag märkte då direkt vlken härlig häst han egentligen var. Att man blir knasig när man bara står och omgivningen dessutom är smårädd för en är ju inte så konstigt. Jag började träna honom och efter knappt 6 månader köpte jag grisen. Jag har aldrig ångrat en sekund! Alla som känner honom nu tycker att han är en av de snällaste och personligaste hästarna de träffat. han har något specellt och är dessutom en riktig skönhet! Jag är stolt att vara ägare till en så tuff häst....ibland blir jag helt varm när jag ser honom.Jag har bestämt mig....

Jag har inte kännt för att skriva på bloggen på länge (som ni har märkt). Jag kände det som en belastning, ett måste. Varken tiden eller viljan fanns där. Allan blev dessutom dålig i ena bakbenet för en dryg månad sedan efter en skoning och har inte repat sig till 100% ännu. Livet känns inte helt på banan och ridningen är inte speciellt inspererande när man bara joggar.....trots detta har jag på senaste tiden kännt att jag saknar bloggen och er härliga människor som delar med er av era tankar och upplevelser. Jag har därför bestämt mig för att ta upp bloggen igen och sporra mig själv genom den och er! Jag såg nu att många av er har varit ofattbart trogna och kikat in på bloggen då och då trots att det var sjukt länge sedan jag skrev något nytt inlägg. Jag hoppas att ni fortsätter att titta in lite oftare nu när jag är "up and running" igen. Vissa av era bloggar har jag fortsatt att läsa och jag känner att jag vill ta upp läsningen på fler. Hästarna är en så obeskrivligt viktig del av våra liv och det är verkligen härligt att kunna dela den känslan med likasinnade.


Vad som är fel med Allans ben vet vi ej riktigt, veterinären satte honom på Butta i 10 dagar vilket gav resultat men när behandlingen var slut smög problemet tillbaka, han har ej varit halt sedan de första dagarna men steget är helt klart inte rent. Sedan har vi haft akupunktör & laserbehandling utan resultat. Sist ut var en osteopat med stora lovord. Hon anser sig ha hittat problemet: rörelsebegränsning (stor stelhet) i huskelfästet på grung av 2 dygns felbelastning då han var nyskodd och inte ville stödja på benet. Han fick en behandling för drygt 2 veckor sedan och ska få nästa den 5/11. Förbättringen från förra behandlingen var liten men det är enligt Cindy (osteopaten) så är det naturligt. Jag har därför stora förhoppningar på nästa behandling. Ser jag ingen ordentlig förbättring då så blir det in och röntga hela jäkla hästen eller något. Snark.

Men som sagt, jag försöker hålla hoppet uppe!

Lilla grisen i september:Jag längtar efter att få hoppa igen! Vi hade träningsuppehåll i augusti och i i början av september var jag bortrest och sedan blev Allan halt så jag har inte hoppat ordentligt sedan juli(!) Saknar!


RSS 2.0