Diagnos: Gonit

Nu är jag äntligen hemma efter en lång dag. Allan skötte sig jättebra ända tills veterinären skulle sätta lokalbedövning för att säkerställa området för hälta. Han tyckte att sprutan var hemsk och blev helt vild och stor. Trots bremsning, tre extra veterinärer och publik ville han absolut inte ge sig. Efter ca 30 minuter och tre lugnande sprutor började han slappna av och lät äntligen veterinären "komma till". Sedan var han så drogad att vi var tvungna att vänta 30 min innan vi longerade honom igen. Haha.

Efter att ha konstaterat att veterinärerna hade hittat rätt blev det röntgen. De konstaterade Gonit (knäledsinflammation) vilket är en ganska vanlig anledning till hälta bak. Orsaken är desto svårare att veta, inflammationer i lederna kan uppkomma vid tex. felbelastning, spark, streckning, vrickning eller fastrullning. Vad som har hänt är alltså så gott som omöjligt att få veta. Han behandlades iaf med Celeston Bifas (ett lokalverkande kortison som motverkar inflammation) samt ska gå på Butta i tio dagar (igen).

Nu blir det vila med promenader i 3 veckor tills återbesöket. Då får vi se om han har tagit behandlingen eller inte. Även om han har det så behöver han antagligen en till behandling med Celeston.

Skönt iaf att veta vad det är och känna att man kan känna sig helt säker på att man nu är på rätt spår. Prislappen har inte kommit ännu då de skickar faktura men den blir nog saftig. Bara han blir frisk så är det ju värt varenda krona oavsätt!


Efter att Allan var tillbaka i sin box åkte jag och Emelie hem till Em och åt lunch. Sedan blev det bullar och varm choklad....smarr var ordet sa bull.

PS.glömde kameran i stallet....lite bilder kommer i morgon.

Kommentarer
Postat av: Mammi

Skönt att veta vad det är för fel med Allan. Hoppas nu han bli bättre. Vi hörs imorgon. Godnatt min Snutta.

2009-11-04 @ 22:47:39
Postat av: STOCKHOLMSJENNA

Va tråkigt :/ Men skön att veta vad som är felet.SV: Jahaa. då förstår jag :) Tackar :D

2009-11-05 @ 09:18:53
URL: http://stockholmsjenna.blogg.se/
Postat av: Helena

Skönt att få en diagnos som sagt! Hoppas han frisknar till som planerat!2009-11-08 @ 12:52:09
URL: http://www.susans.bloggsida.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0