Ofrivillig avsittning

Igår hade jag som plan att vara sjukt bäst på hoppträningen. Jag hade dessutom stora förhoppningar på att Allans nyskodda hovar skulle göra susen. Det gjorde de också och hans bakbensteknik var klart bättre. Min tränare var helt exalterad och sa att han hade bakbenen rakt ut när han hoppade *ler stolt*. Jag vet ju iofs att Ann Liwing (min förra tränare) alltid sa att han hade fantastisk bakbensteknik men det är väldigt kul att den verkar börja komma tillbaka! Vad som var lite mindre fantastisk var att han, när vi hoppade bana, slängde på en tvärnit så att jag flög jag av rakt ner i hindret. Jag gick inte sönder och vi hoppade en felfri bana direkt efter men ändå...lite ont har man allt. Det var dock "bra" att han stannade för det var det sista hindret i en trekombination och vi kom helt fel på andra så jag hade noll balans. Hade han hoppat så hade jag flugit av bra mycket värre.
Hela hoppgruppen åkte faktiskt av igår, helt sjukt! Alla fem flög som små vantar. En av tjejerna kraschade till och med riktigt ordentligt och stukade foten. Men tur i oturen för det hade lika gärna kunnat gå riktigt illa!
Nu i efterhand så gick väl planen sådär, vi var nog inte så sjukt bäst. Sjukt bäst känns som ett lite skevt ordval när man inte ens höll sig kvar på hästen. Men Allan hoppade väldigt fint så jag är nöjd ändå.

Idag red jag barbacka igen. Allan var aningen stel sedan gårdagen men väldigt lugn och harmonisk. För första gången på länge har jag börjat längta till att få åka till stallet nästkommande dag. Känns kul.

Sånt som händer...


Det var en vanlig trippelbarr på 115 cm som bidrog till samtliga fem ofrivilliga avsittningar.

Kommentarer
Postat av: elin

skumt, det brukar vara så. ramlar en så ramlar alla=) Har du mer en en häst? du vet inte någon som är intresserad av fin unghäst?=)

2009-02-05 @ 00:00:14
URL: http://otroligtnog.blogg.se/
Postat av: melissa

Melissa svarar: Tack så mycket, vad glad jag blir! :) En vanlig digitalkamera tyvärr, men sparar till en system.

2009-02-05 @ 10:12:28
URL: http://melissablogg.blogg.se/
Postat av: Helena

Oj Oj, tur att ni inte gjorde er illa!! Själv skuttade jag över några små hinder igår i dressyrsadel...eeeh!Lycka till med träningen!

2009-02-05 @ 17:01:33
URL: http://susans.bloggsida.se
Postat av: melissa

Melissa svarar: Ja, det är en jävligt bra digitalkamera :D

2009-02-05 @ 18:37:53
URL: http://melissablogg.blogg.se/
Postat av: Evisen

Jag ska bli dressyrtant! Jag har tappat modet! Hoppar bara små fjutthinder och gymnastikhoppning! Fast det är ju egentligen jättekul att hoppa! Och ja, det gör ont i kroppen trots att man inte "slagit" sig! Speciellt när man är 40+! Viken tur att det inte gick värre för er!!Jag längtar alltid till stallet :o)

2009-02-05 @ 21:10:57
URL: http://www.metrobloggen.se/evisen
Postat av: Marie

Är det inte svårt att få en häst att hoppa hit och dit? ;)

2009-02-05 @ 22:42:51
URL: http://mariehultman.blogg.se/
Postat av: Cookies Closet

Haha, jo det kan det vara ibland ;) Men en hopphäst ska ju tycka om att hoppa och då gör de det oftast med stor vilja och glädje. Då blir det inte så svårt.

För sådanna som har en häst som de måste tvinga över hinderna så föreslår jag att de byter inriktning eller häst...

2009-02-06 @ 12:05:59
URL: http://cookiescloset.blogg.se/
Postat av: JULIA AMANDA

Låter inte som att det var en så bra bana om alla fem åkte av? Känns ju trist att riskera skador på både hästar och ryttare på grund av en bana eller hinder som inte är uppbyggda rätt..

Hoppas det gick bra med er iaf :)Och tack för din fina kommentar!

2009-02-17 @ 12:42:20
URL: http://juliaamanda.blogg.se/
Postat av: Leja

fan vad kul med hoppträning!!!

inte att ramla av kanske, men det är ju sånt som händer ;)

2009-02-17 @ 17:08:08
URL: http://lejas.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0