På veterinärkliniken

Idag åkte jag med Emelie till Veterinärkliniken för att undersöka hennes häst som har markerat på vänster bak i några veckor. Helt plötslgt så markerade han inte alls...på vänster bak. Nu markerade han på höger fram istället. Veterinären misstänkte hovböld men det syntes inte direkt något på röntgen. För säkerhets skull ska han stå med bandage i tre dagar. Precis som alltid så åkte alltså ägaren därifrån ett par tusen fattigare men inget klokare. Härligt med hästar!

Snygg klädhängare

Denna ska upp i vår hall. Modern, snygg och väldigt smart klädhängare som går att bygga på för önskad längd. Varje del är 1 meter och vi ska ha en i hallen. Sedan kan man bara köpa till om man flyttar och behöver en större.

Den kostar knappt 1000 kr och är från Magasin 3.

Idioter som debatterar

Sitter och tittar på Debatt på SVT. Det handlar om Kulturen och den lilla del av skattepengarna som går till att stödja den. det är så härligt med människor, jag slutar aldrig att fascineras över hur puckade många är. Det är som att de flesta saknar förmågan att tänka ett steg längre än sig själva och är så upptagna av att försöka verka smarta att de inte hör hur korkade de låter.

Det sitter en nisse och föreslår att alla medborgare istället ska få 1000 kronor var att lägga på den kultur de tycker är bra. Toppenidé verkligen! Klart att han, som ännu inte har insett den verklighet han lever i då han varit för upptagen med att lyssna på sin egen röst, kommer fram till ett så ogenomtänkt förslag. Med tanke på den moderna människans lathet och okunskap så skulle 90% av befolkningen lägga sina pengar på att gå på propagerande hollywoodfilmer på bio eller köpa sig en deckare som låg högst upp på topplistan. Vilken utvecklande och mångfaldig kultur vi skulle få! Vilket arv för framtiden! För det är faktiskt även det som kultur handlar om...kultur är en spegling av vårt samhälle och en källa till kunskap. Den ska leva vidare långt längre än vi. Många av de riktigt stora konstnärerna och författarna som vi hyllar idag, uppskattades inte av sitt samtida samhälle. Det är vi, många år efter, som ser den tidstypiska skönheten och fängslas av den. Ingen sosse-nisse med samma IQ som en fiskmås, ska kunna förstöra vår framtids kultur.

Nisse ser lycklig ut över sin smarta kommentar och har en förväntansfull blick när han kläcker ur sig:
-Varför ska en arbetande som inte vill gå på dramaten´s skattepangar gå till att en direktör vill gå och se teater?
En pubertal student stämde in i nissens argument och sa:
-Låt folket bestämma vad de vill se. Låt den fria marknaden bestämma.
Kulturkille svarar lugnt:
-Vet du vad en biljett på dramaten eller operan skulle kosta utan kulturstödet?
Pubertal student:
-Nej det vet jag inte. Det är det som är den fria marknaden, det kan man aldrig veta.

En biljett till Operan eller Dramaten skulle kosta över 2000 kr utan stödet. Då kan man ju tala om att det verkligen bara blir kultur för överklassen. Men den där bimbon utgår väl ifrån sig själv och sin sossefamilj och antar alla medelklass svenssons bara är intresserade av att se buskis.

Jag är tokmobbad.

Bestämde mig för att jobba hemifrån idag då jag ändå inte har något ärende på jobbet. Man hinner så mycket när man jobbar hemma. De pauser som man annars tar för att småprata med kollegor eller hämta 100 koppar te, kan nu läggas på lite viktigare saker (ursäkta uttrycket alla på Sale som jag såklart jätte-gärna pratar med hela dagarna). Jag har hunnit stoppa in tvätten, posta ett brav och ringa försäkringsbolaget ang stölden i somras. Känns så skönt!

Igår blev jag lurad av Emelie att det var "så smidigt" att mobilblogga. Jaha, hon glömde säga att det tar ett dygn för inlägget att komma upp på bloggen! Verkligen smidigt! Dessutom blev inlägget helt fuckat. "Förstööör".

Nu är det lugnt på mailen så jag ska ta lunch och kolla på Sex and the city filmen som jag fortfarande inte hunnit se. Jag är antagligen tokmobbad och ensam bland kvinnor under 35 i Sverige om att inte ha sett den...femton gånger. Men nu smäller det!

Min egna lilla farbror Barbro

MMS

Har precis upptäckt att min vän och kollega emelie, är en riktig liten farbror Barbro. Hon sitter där i sitt lilla hörn och smörjer in händerna med vasselin samtidigt som hon ger tips till små förvirrade studenter. förstöör.


Luktar koskit här nere....

...men annars är det hur bra som helst. Som vanligt hos pappa och Letha så känner man sig mer än välkommen och blir bortskämd med dukat bord och minibar. Vi bor i lägenheten (i en av längorna) som farmor och farfar bodde i på somrarna. Får mig att tänka på alla mysiga minnen med dem och hur lyckligt lottad man ändå är som har haft bra kontakt med sina farföräldrar. Jag känner det verkligen som ett privilegium att ha fått lära känna den generationen. Tänk vad de har upplevt mycket och hur deras värld har förändrats under tidens lopp. Fantastisk att sitta och lyssna på.

Jag och Lilla O. kom precis hem från en långpromis på stranden. Liza och Chilli badade i det iskalla vattnet och jag och Oscar gnabbades om köket. Mysigt man har det i Skåne.

 

Barnen leker i sanden:

Masjävlar:

 


Missade tåget till skåne

Jag och lilla O. hade sedan länge planerat att åka till pappa i Skåne denna helg. Jag hade trott att det skulle bli torsdag kväll men det enda tåget till Ystad gick 15.05.
När jag kom till jobbet så hade jag MASSA saker som var tvungna att fixas vilket resulterade i att jag kom ifrån lite senare än planerat. På hemvägen hamnade jag bland hela Sveriges lastbilschaffisar som var på väg till Värtahamnen i snigelfart. Väl framme var det bara att springa upp till lägenheten, grabba ihop packning, dator och hund. Kuta till tunnelbananen för att precis missa den och få vänta 6 minuter på nästa. Självfallet så är då den vagnen 2 minuter försenad och stannar för att pilla sig i näsan mellan Östermalmstorg och T-centralen. Samma stund som jag kommer fram till den förbaskade centralen så går tåget...utan mig. Tur att jag inte skrek ut vad jag vrålade i mitt huvud, då hade polisen tagit mig.
O. var världens bästa pojkvän och skällde inte ens det minsta trots att han varit ute i god tid och stod där på parongen för att se tåget tuffa iväg. Jag var såklart arg som ett bi ändå och lät det gå ut över stackars O. Sån är jag.

Oproffissionella människor!

Sitter på jobbet och håller på att reda upp ett projekt som är en salig röra. Det är en konferens över Norden vilket betyder att jag måste sitta och ringa runt till hotell. Av 15 hotell så var det 6 stycken som inte kunde svara på ens de allra enklaste frågor, utan fick be om att ringa tillbaka. Tror ni att EN ENDA har ringt tillbaka?!
Suck.

Vill någon ha en ny väska?

Detta var det jag kunde förmå mig till att solla ut från min överfulla garderob, lådor under sängen och dörrhandtag. Om någon är intresserad så är det bara att ge ett bud.

#1.
En gammal oanvänd Fendi. Färgen är Dark coffe. Inköpt begagnad i London 1998.


#2
Nästintill oanvänd och väl omhändetagen Coach bag. Inköpt i USA 2005.


#3
LV monogram multicolor speedy 30. White. Inköpt i USA 2006.

Förhandling på sängkammarn

Ni som känner mig väl vet att jag har en hel del handväskor. Ganska många av dem används faktiskt inte men jag har ändå inte haft mage att göra mig av med dem. Nu har O. gått med på att jag kan köpa en ny väska om jag säljer 3 stycken av de gamla. Först kändes det väldigt elakt och känslokallt men å andra sidan förstår jag honom. Det är väskor över allt i lägenheten trots att jag fått en egen väsk-garderob. Det är dags att göra något åt saken.

I morgon ska jag försöka rensa ut några som legat på tok för länge.

Sitter & suktar efter ny datorväska

Är ofantligt trött på att släpa min tråkiga datorväska fram och tillbaka till jobbet hela dagarna. Den har en fantastisk förmåga att förstöra även den sötaste outfit. Satte mig därför för att börja leta efter nya, något mindre fruktansvärda, väskor till lilla Vaio:n. Slutade såklart hos Louis Vuitton som så många gånger innan. Trots att jag inte är ett fan av loggor så kan jag inte låta bli att älska deras väskor, och komiskt nog så avgudar jag monogram-väskorna nästan mest. Prislappen på smaken är tyvärr som baken...stor.

Det går inte att sno bilder från LVs nya hemsida men jag lyckades snoopa upp 3 av dem på ebay :)

#1. Lite mer klassisk och diskret, men fortfarande mkt snygg än min nuvarande. Färgen är det enda de har gemensamt.


#2.
Den jag hittade på ebay var väldigt gammal men precis som alltid med LV så gör det ingenting.


#3.
Gillar annars inte Vernis monogrammet men denna känns faktiskt ganska cool.


Vilken är snyggast?

NRJ in the park

I lördags var det inte bara min födelsedag utan även det sista stoppet för NRJ in the park! Självfallet var finalen i hufudstaden och närmare bestämt Kungsträdgården. Förutom att några pubertala tonårspojkar bestämde sig för att hoppa sönder vårat glasbord, så gick allt som på räls. Tävlingarna var populära, mycket folk i sponsorbyn och en allmänt bra konsert. Bra final!

Efteråt firades jag av ordentligt på efterfesten som gick av stapeln på Sturevipen! Min gulliga chef och mina kollegor hade beställt in skumpa med sprut och eld samt födelsedagssång av my all time favorite Swedish gansta, Lazee. Vid 02.00 bar det av vidare till V och sedan till Hell´s.V var allt som vanligt...samma musik och samma människor (däribland min före detta chef som klubbar på tok för mycket för att vara nästan 40). På Hell's var det fullt av fulla brats som vanligt. Och precis som vanligt så tröttnade jag ganska snabbt på att trängas med en massa små-borgliga sossar i en svettig källare, och tog en bulle hem till sängen och två sovande korvar. Bra val.

Även om jag låter bitter så var det en sjukt bra kväll! Det känns lite sorgligt att projektet är över.

Tårtkastningstävling, Apple Premium Reseller feat Johan Lind :


Vinneren som vann en longboard från grymma Sociéte:


25 000 pers i Kungsan:


Madcon:


Teddybears:


Vinnaren i Apple tävlingen:


Alfazi och Filthy:


Lazee, yeah!:


lady GaGa från NY:

Finne på kinden

Jag har fått en enorm bula på kinden som måste vara någon sorts inåtgående finne? Sjukt skabbigt och smärtsamt eftersom att den gör ont! Inte vill den försvinna heller...den har suttit där i tre dagar nu utan att vare sig bli större eller mindre. Suck och frust.
Är extremt seg och har bestämt mig för att jobba hemifrån idag så att man kan ligga kvar i sängen med mjukiskläder. Då kanske det känns lite bättre i morgon. Som tur är så ska Hanna (min ena medryttare) ha Grisen idag så jag slipper i alla fall pallra mig till stallet (för det är ju så långt). Appropå stallet så hoppade jag igår. O var med som hjälpreda (me love him long time). Vi tränade tre-kombination och Allan var mycket duktig. Kändes bra!
Efter stallet åkte vi till tennishallen för att börja min karriär som tennisproffs. Karriären får vi nog lägga på hyllan för jag var inte direkt någon ofattbar naturbegåving om vi säger så... Men söt var jag i min nya outfit som O. gav mig i födelsedagspresent. Dagens läxa: if you go down, do it in style ;)

RSS 2.0