Idioter som debatterar

Sitter och tittar på Debatt på SVT. Det handlar om Kulturen och den lilla del av skattepengarna som går till att stödja den. det är så härligt med människor, jag slutar aldrig att fascineras över hur puckade många är. Det är som att de flesta saknar förmågan att tänka ett steg längre än sig själva och är så upptagna av att försöka verka smarta att de inte hör hur korkade de låter.

Det sitter en nisse och föreslår att alla medborgare istället ska få 1000 kronor var att lägga på den kultur de tycker är bra. Toppenidé verkligen! Klart att han, som ännu inte har insett den verklighet han lever i då han varit för upptagen med att lyssna på sin egen röst, kommer fram till ett så ogenomtänkt förslag. Med tanke på den moderna människans lathet och okunskap så skulle 90% av befolkningen lägga sina pengar på att gå på propagerande hollywoodfilmer på bio eller köpa sig en deckare som låg högst upp på topplistan. Vilken utvecklande och mångfaldig kultur vi skulle få! Vilket arv för framtiden! För det är faktiskt även det som kultur handlar om...kultur är en spegling av vårt samhälle och en källa till kunskap. Den ska leva vidare långt längre än vi. Många av de riktigt stora konstnärerna och författarna som vi hyllar idag, uppskattades inte av sitt samtida samhälle. Det är vi, många år efter, som ser den tidstypiska skönheten och fängslas av den. Ingen sosse-nisse med samma IQ som en fiskmås, ska kunna förstöra vår framtids kultur.

Nisse ser lycklig ut över sin smarta kommentar och har en förväntansfull blick när han kläcker ur sig:
-Varför ska en arbetande som inte vill gå på dramaten´s skattepangar gå till att en direktör vill gå och se teater?
En pubertal student stämde in i nissens argument och sa:
-Låt folket bestämma vad de vill se. Låt den fria marknaden bestämma.
Kulturkille svarar lugnt:
-Vet du vad en biljett på dramaten eller operan skulle kosta utan kulturstödet?
Pubertal student:
-Nej det vet jag inte. Det är det som är den fria marknaden, det kan man aldrig veta.

En biljett till Operan eller Dramaten skulle kosta över 2000 kr utan stödet. Då kan man ju tala om att det verkligen bara blir kultur för överklassen. Men den där bimbon utgår väl ifrån sig själv och sin sossefamilj och antar alla medelklass svenssons bara är intresserade av att se buskis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0